ПОЧИВКА В КАНКУН, МЕКСИКО 2020 ГОДИНА

ПРОГРАМА

Първи ден:
Отпътуване от София за Мадрид. Пристигане в Испанската столица. Отпътуване за Канкун. Пристигане в Канкун. Трансфер от aерогарата до хотела и настаняване в избраният от вас хотел. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *Класически целодневен тур до Чичен Итца (допълнително доплащане).
Ще се насочим към един различен свят, за да се запознаете с едно от седемте чудесата на света - Чичен Итца - значима част от Световното Културно наследство на Юнеско. Специализиран гид ще ви обясни различните видове ритуали и церемонии, които се празнуват и почитат. Също така ще се запознаете с уникалните за п-в Юкатан пещери с водни образувания в земята - Свещения Син (Sagrado Azul) в Ик Кил, наричан още Мястото на ветровете от маите. Тези специфични за Мексико образувания са считани за свещени места от древните маи. Ориентировъчна цена: 89 долара на възрастен/ дете.

Трети ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *приключение с двойно ATV (допълнително доплащане).
Не пропускайте възможността да покарате АТВ по белия пясък на плажа, а после да изживеете уникално преживяване до кораловите рифове. За експедицията ще се нуждаете от прожектори и каски, а по време на пътуването ще се насладите на образуваните през древността сталактити и сталагмити. На тръгване с високо-проходими автомобили ще се потопите в джунглата, за да засилите малко адреналина и ще продължите през малки пясъчни дюни, докато достигнете още една от интересните и красиви водни пещери, където можете да плувате или релаксирате в кристално чистите ѝ води. Ориентировъчна цена за възрастен 70 долара.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *Тулум Експрес - Канкунска страст (допълнително доплащане).
Тази екскурзия е посветена на Тулум – единствения археологически паметник от времето на маите, построен на брега на Карибско море. Освен паметника, ще откриете и древни археологически останки, емблематични за културата на маите, храма на Маските и Бог Чак. Ще се насладите на една от най –добрите гледки в Карибския басейн. След това ще разполагате със свободно време за да разгледате културата и историята на маите, както и да се потопите в сините води на Карибско море. Ориентировъчна цена на възрастен 60 долара.

Пети ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *Водни пещери & Костенурки (допълнително доплащане).
В 09:00 ч. сутринта ще пристигнете на водните пещери. Ще посетите 2 различни пещери, една отворена и една затворена, където ще можете да се насладите на кристалните води с повече от 400 стъпки видимост, както и сталактити и сталагмити. След това ще имате възможност за 1 час почивка в отворената пещера, ще можете да направите слънчеви бани край пещерата, както и да се подкрепите със закуски и напитки. След хапването ще се насочите към залива Акумал на 20 минути от пещерата. Ще направите шнорхелинг в Акумал, ще видите коралови рифове и плуващи сред тях скатове, рибки и костенурки. Наблюдаването на костенурки е гарантирано! Ориентировъчна цена на възрастен 77 долара.

Шести ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *Коба - Тулум - Водна пещера (допълнително доплащане).
Имате възможност да посетите две археологически зони в един ден! Обиколката започва с малко селце на маите, разположено в Коба. Тази атракция ще ви даде възможност да се докоснете до завладяващата култура на маите. Втората археологическа зона, която ще посетите е Тулум - наричан от маите „Крепостния град“, където можете да се запознаете с част от интересната история на тази култура, която предлага един от най- забележителните с размерите си и разположение замък, както и Храма на Слънцето, а също така и Храма на Юздите и Къщата на Колоните. Целодневна екскурзия с включени напитки по време на пътуването + обяд без напитки. Ориентировъчна цена на възрастен 130 долара.

Седми ден:
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или *Джунглата на маите (допълнително доплащане).
Екскурзионно приключение, в което ще имате възможността да се включите в 7 различни занимания, изпълнени с адреналин:
Ще влезете в полутъмната пещера Сак Актун и най-дългата подземна река в света, проучена и препоръчаната от специализираните водолази на National Geographic Snorkel, ще плувате с шнорхел в пещерата Nohoch Nah Chiich, заобиколени от древни сталактити и сталагмити, ще се качите на високо-проходими коли Unimogs, за да преминете през буйна тропическа гора. Ще преживеете незабравимо усещане в пещерата Yaxmuul - невероятен подземен естествен басейн, където ще имате възможност да плувате. Ще се насладите на природата отвисоко с полет над дърветата с въже. Ще навлезете в джунглата, за да достигнете и откриете скрита пещера, където ще участвате в мистична традиционна церемония на маите. Целодневна екскурзия с местна храна. Ориентировъчна цена на възрастен 120 долара.

или:
Екскурзия до Остров Рай (Контой и Островът на Жените)
Потегляте с моторница до о-в Контой. Преди това ще спрете за кратка пауза на невероятния бариерен риф в границите на резервата, където ще направите обиколка с шнорхел за 40 минути. По-късно ще продължите до Isla Contoy за екологична разходка. Ще се възхитите на естествената красота на острова, както и ще направите 30 минутна разходка (по желание) с посещение на музей (по избор), ще се изкачите до точка, от която ще се открие панорамна гледка на острова и ще посетите лагуната, от която можете да наблюдавате някои от 140 вида птици в региона. След като завърши екологичната обиколка следва обяд в Paradise Beach Contoy. След обяд ще имате възможност да се порадвате на плажовете на острова, където можете да се отдадете на слънчеви бани, шнорхелинг покрай рифа или да наблюдавате приятелски настроените рибки. След това ще се насочите към Isla Mujeres, където можете да разгледате живописния център на острова, ще имате възможност да се разходите по улиците и да направите шопинг. Ориентировъчна цена на възрастен 125 долара.

Осми ден:
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер от хотела до аерогара за полет до Мадрид в 20:50 ч.

Девети ден:
Пристигане в Мадрид в 13:00 ч.

ЦЕНИ И ДАТИ

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАНКУН, МЕКСИКО - СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА 2020 ГОДИНА

Настаняване, ALL Септември и Октомври
DREAMS SANDS CANCUN 5* - двойна стая декукс, частичен изглед море 1139
RIU CARIBE 5* - двойна стая стандарт с балкон 1232
OCCIDENTAL COSTA CANCUN 4* - двойна стая стандарт 1348
RIU CANCUN 5* - двойна стая стандарт с балкон 1340
OCCIDENTAL TUCANCUN 4* - двойна стая стандарт 1377
DREAMS VISTA CANCUN 4* - двойна стая делукс, изглед океан 1302
RIU PALACE LAS AMERICAS 5* ADULTS ONLY - малък апартамент 1444
SANDOS CANCUN LUXURY 5* - promo superior room 1122

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Пакетната цена е на човек, в евро и включва:

  • Самолетен билет Мадрид - Канкун - Мадрид с включени летищни такси
  • Трансфер летище Канкун - хотел - летище Канкун
  • 7 нощувки на база All Inclusive
  • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 3000 евро от Мадрид

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Самолетен билет София - Мадрид - София
  • Местни държавни такси, които се заплащат при напускане на страната - 50 евро
  • Допълнителни екскурзии
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
  • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗД Евроинс.

ПОЛЕЗНО

Антеа Травел може да ви предложи самолетен билет по отсечката София - Мадрид - София. Условията за промени или анулация на този билет се проверяват при резервация, в зависимост от условията на авиокомпанията.

Минимален брой туристи: няма - това е индивидуално пътуване.

Екскурзиите подлежат на препотвърждение, като има възможност да бъдат в различни дни от предложените - провеждат се на испански/ английски език, като могат да бъдат заявени на място и на български - срещу допълнително заплащане.
 
Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца преди датата на пътуването!
За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или отдвамата родители!

Няма медицински изисквания за имунизации!

ТО Антеа Травел предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 037001000002673 на ЗД „Евроинс” АД.

УСЛОВИЯ

Полетно разписание:
Мадрид - Канкун 14:55 - 18:10
Канкун - Мадрид 20:15 - 13:00+1
Полетното разписание е в местно време и подлежи на подтвърждение.

Начин на плащане - по банков път:
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената пътуването.
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни преди датата на отпътуване.

Анулации:
1. От деня, следващ този на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване).
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване - 50% от цената на организираното пътуване.
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване - 80% от цената на организираното пътуване.
4. Прекратяване по-малко от 30 дни до датата на отпътуване - 100% от цената на организираното пътуване.

РЕЗЕРВИРАЙ

Сподели с приятели: