ПОЧИВКА В ШРИ ЛАНКА - чартърен полет през април и май

ПРОГРАМА

Първи ден:
Среща на летище София. Директен чартърен полет за Шри Ланка в 21:20 ч.
Втори ден:
Кацане на летището в Коломбо. Трансфер от летището до хотела (продължителност на трансфера - около 2 часа, в зависимост от избрания хотел). Информацонна среща с представител на български език. Нощувка.
Трети до осми ден:
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии.
Девети ден:
Закуска в хотела. Трансфер до летище Коломбо за полет до София.
Десети ден:
Пристигане в България.

ЦЕНИ И ДАТИ

ПОЧИВКА В ШРИ ЛАНКА - ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ПРЕЗ АПРИЛ И МАЙ 2021 ГОДИНА

Хотел На човек в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло Първо дете 2-11.99 год. на допълнително легло Второ дете 2-11.99 год. на допълнително легло
Hibiscus Beach Hotel 3* Premium - deluxe room, ALL INCLUSIVE
02-11.04 3210 3730 2763 2689 n/a
29.04-08.05
Tangerine Beach Hotel 4* - standart room
02-11.04 3219 3476 3225 2504 n/a
29.04-08.05
Mermaid Hotel & Club 3* Premium - superior room
02-11.04 3358 4102 3210 2644 n/a
29.04-08.05
Cinnamon Bay 5* - superior room
02-11.04 3507 4400 3408 2689 n/a
29.04-08.05
Vavanta By Taj 5* - superior charm
02-11.04 3507 4548 3532 3532 n/a
29.04-08.05
RIU Sri Lanka 5* Lux - Junior Suite Non Sea View
02-11.04 3582 4548 3507 3091 3091
29.04-08.05

Посочените цени са пакетни, в лева, на човек.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет с чартърен полет България-Шри Ланка-България с Bulgarian Air Charter.
 • Летищни такси.
 • Регистриран багаж до 20 кг и 5 кг ръчен.
 • 7 нощувки на база закуска и вечеря или All Inclusive, в зависимост от избрания хотел.
 • Трансфер летище-хотел-летище с лицензиран автобус.
 • 2 PCR теста - при отпътуване и при връщане в България (ако има такова изискване, в лаборатории Рамус).
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс.
 • Застраховка отмяна на пътуване от Евроинс.

Представител на туроператора с български език за целия престой.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Входна виза за Шри Ланка - 35 USD към дата 22.01.2021 год.
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др..
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.

ПОЛЕЗНО

Целодневна екскурзия до Канди - 220 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси по посещаваните обекти, обяд.
Рано сутринта отпътуваме от хотела и се отправяме към Сиропиталището за слонове - Pinnawela. След като приключим обиколката на сиропиталището за слонове ще продължим към Канди, като по пътя ще направим кратко посещение на градина за подправки и фабриката за чай в Giragama. При пристигането си в Канди имаме обяд. След обяд ще направим обиколка на града Канди, включително посещение на Temple of the Tooth Relic & Royal Botanical Garden. При интерес може да се направи и допълнитено посещение на Музея на скъпоценните камъни (входната такса не е включена в цената). Привечер ще се приберем в хотела.
Целодневна екскурзия до Гале и круиз по река Мадху - 220 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси по посещаваните обекти, обяд.
Ранно отпътуване от хотела към пристанището Балапития. Ще направим круиз по река Мадху с моторна лодка и  ще имаме възможността да се потопим в атмосферата на селските части от Шри Ланка и да видим 200-годишен будистки храм. След това ще имаме възможност да видим процеса на отглеждане на канела. След круиза се отправяме към град Гале, като по пътя ще посетим фабриката за производство на традиционни маски в Амбалангода. В Гале ще направим панорамна пешеходна обиколка на града, като ще посетим и крепостта на града. Обяд в ресторант. След обяда ще имаме свободно време за разходка в крепостта. На връщане ще спрем във фабрика за обработване на лунен камък в Мийтиягода и люпилня за костенурки в Косгода.
Полудневно екскурзия до столицата Коломбо - 99 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси по посещаваните обекти.
Ранно отпътуване от хотела към столицата Коломбо. Панорамна обиколка на града - пешеходна обиколка по време на която ще посетим Bandaranayake Memorial International Conference Hall (BMICH), Independence Square, Colombo market area, Gangarama Temple, Hindu Temple и Town Hall. След това екскурзовода ще ни насочи към няколко местни заведения за обяд (не е включено в цената). Свободно време. Следва кратък шопинг тур - Odel, Къща на модата, Paradise Road, фабрика за бижута и др. Привечер - връщане в хотела.
Наблюдаване на китове - 185 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, круиз за наблюдение на китове, обяд.
Ранно отпътуване от хотела към пристанището в град Мириса. Качваме се на лодка и няколко часа ще можем да наблюдаваме гърбати китове в залива на Мириса. Обяд на лодката. Връщаме се на брега  и се отправяме към хотела, като по път ще спрем във фабрика за обработване на лунен камък в Мийтиягода и люпилня за костенурки в Косгода.
Пешеходен тур на Биосферен резерват "Sinharaja Rain Forest" - 140 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, водач - рейнджър от парка.
Ранно отпътуване към Sinharaja Rain Forest. Това е идеалното пътуване за любителите на природата. Sinharaja Rain Forest е национален парк и биоразнообразна гореща точка в Шри Ланка. Той има международно значение и е обявен за биосферен резерват и обект на световното наследство от ЮНЕСКО. Девствена дъждовна гора, част от екорегионите на Шри Ланка, спасена от търговския дърводобив. Резерватът е само 21 км широк от изток на запад и 7 км дълъг от север на юг, но е съкровищница на ендемити, включително дървета, насекоми, земноводни, влечуги, птици и бозайници.
Целодневна екскурзия до Сигирия и Дамбула - 270 лева - транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси по посещаваните обекти.
Ранно отпътуване за Сигирия, където ще видим невероятния каменен дворец построен през 5 век и наричан Lion Rock - удивителен подвиг на инжинерната мисъл и строителство. Комбинация от скала и теракота се издига на над 200 метра сред гористата местност в близост до Сигирия. Около платото, на което се издига двореца има останки от ровове, канали и водни градини - останки от древната столица на коренното население на Шри Ланка. А името си Лъвска скала взема от двете запазени лъвски лапи, бележели началото на стълбището водещо до някогашния дворец. Следва обяд. След обяда ще посетим Дамбула и Каменния Будистки Храм - комплекс от пет пещери, съдържащи около 150 изображения на Буда. Повечето от рисунките в храмовете датират от 19-ти век. Привечер се връщаме в хотела.

УСЛОВИЯ

31 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа клиентите трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване
Минимален брой туристи: 155 души за всеки полет. За неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. - туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др..
Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002675 на ЗД „Евроинс” АД.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
София-Шри Ланка 21:20 11:40 ч.+1
Шри Ланка-София 21:30 06:25 ч.+1
Трансфер летище-хотел-летище - продължителност около 2 часа.
Резервации:
Първоначална вноска - в размер на 10% при подписване на договор. Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

РЕЗЕРВИРАЙ

Сподели с приятели: