В Кападокия през май със самолет

ПРОГРАМА

Първи ден:
08:00 ч. излитане от летище София с директен чартърен полет на България Еър до летището в гр. Невшехир. Посрещане на летището от представители на фирмата партньор и кратък трансфер до избрания от Вас хотел. Регистрация и настаняване в хотела след което, без да губим и една минута от времето си на това прекрасно място стартираме с лека и приятна екскурзия .Първата спирка е Dream Valley, където ще се насладите на разходка из красивите каньони, след което Ви очаква приятен обяд с местни гозби приготвени на каменна плоча, а за завършек домашна баклава.
След обяда се отправяме за посещение на световно известни керамични ателиета и работилници неповторими по рода си за местността Аванос. Ще видите уникалният метод и шоу при приготвяне на керамични изделия. След това разглеждане на Love Valley, Gorme, Esen tepe, Uchisar. Връщане в хотела. Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена "Въртящи се Дервиши" с хипнотизираща молитва и божествено служение в един от приказните керван-сараи.
Двете екскурзии са по желание и се заплащат допълнително. Вечеря и нощувка.
Втори ден:
04:00 ч. ПОЛЕТ С БАЛОН. С всички, които искат да изживеят тези незабравими момент ще се срещнем в лобито на хотела в ранните сутрешни часове на деня за тръгване към мястото определено за тази цел. Там ще Ви очакват и посрещнат с топъл чай и курабийки преди старта на полета. Следва кратка инструкция за безопасност и поведение по време на полета с балон. Ще прелетите над Guvercinlik vadisi/долината на гълъбите/, каменните статуи и още красиви места достигайки до замъка Ючхисар. Екскурзията приключва около 07:30 часа, след което следва връщане обратно в хотела и закуска на блок маса. След това можете да се включите в екскурзия по долината Ъхлара - византийско име Пелистрема. По 200 стъпала по протежението на каньона се слиза до бреговете на река Мелендиз като самата обиколка е около 3 км. По време на разходката се посещава ранно християнски църкви, след което се пристига в Белисърма. Възможност за обяд. След обяда обиколката продължава с посещение на село Селиме и едноименният манастир. Великолепно изсеченият в скалите манастир, датиращ от ранния християнски период. Манастирът по невероятен начин е оформен във високите конусовидни скали и е най-големият и сложно позициониран в архитектурно отношение в Кападокия. Отправяме се към невероятния подземен град Каймаклъ. В подобни подземни градове нивата обикновено са 2-3, докато тук нивата са повече и достигат до 120 метра дълбочина под земята. Запазени са вентилационни шахти, кладенци, складове за съхранение на зърно, кухни преси за приготвяне на вино, помещения за животни, параклиси и погребални ниши. Счита се, че на осемте нива в този внушителен град под земята са живели повече от 10 хиляди души. Връщане в хотела. Вечерта Ви предстои Традиционна фолклорна вечер. Кападокия е известна с програмата си "Турска вечер". Великолепно шоу-програма с уникална хореография. Всичко, което сте видели през деня се превръща в едно величествено танцово шоу чрез, което по един невероятен начин се препредава културата и бита на хората по тези места. Двете екскурзии са по желание и се заплащат допълнително. Вечеря и нощувка.
Трети ден:
04:00ч. за тези, които са се колебали и пропуснали най-прекрасното изживяване ПОЛЕТ С БАЛОН днешният ден отново открива тази възможност.
Закуска. След закуска по желание можете да се включите в следващото вълнуващо приключение - целодневна екскурзия до най-интересните места в Кападокия. Отиваме на гости сред Комините на феите и Червената долина. Посещение на крепостта Ортахисар както посещение на автентичните къщи по хълмовете на Кападокия. След това слизане към Долината на гълъбите, където ще имате възможност да направите красиви снимки на фона на уникалните цветни вулканични скали. Обяд. След обяда посещение на работилници за ръчно тъкани килими специфични за региона. След това се отправяме към селата Чаушин и Пашабаларъ, след което посещение на екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още "лунен ландшафт". Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, както и паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Екскурзията се заплаща допълнително. За гостите които, желаят могат да се насладят на мистичното изпълнение на суфистка музика изпълнена от Semah. Екскурзиите са по желание и се заплащат допълнително. След програмата посещение на местна църква. Вечеря и нощувка.
Четвърти ден:
Закуска. Свободно време за разходка и шопинг. Около 13 часа трансфер към летището в Невшехир за обратен полет до София.

ЦЕНИ И ДАТИ

В КАПАДОКИЯ СЪС САМОЛЕТ ПРЕЗ МАЙ 2021 ГОДИНА

Хотел На човек в двойна стая 2В+1Д 6-11.99 2В+1Д 2-5,99
BY CAPPADOCIA HOTEL 3+* - стандартна двойна стая - със закуска и вечеря 307 889 853 918 345
MUSTAFA HOTEL CAPPADOCIA 4+* - стандартна двойна стая - със закуска и вечеря 307 889 853 918 345
SUHAN KAPADOKYA HOTEL 5* - стандартна двойна стая - със закуска и вечеря 318 875 875 950 364
TOURIST HOTELS & RESORTS 4* - стандартна двойна стая - със закуска 326 937 891 973 393
PERISSIA HOTEL 5* - стандартна двойна стая - със закуска и вечеря 326 891 891 981 397
SERAPHIM CAVE HOTEL BOUTIQUE - стандартна двойна стая - със закуска 637 1718 1522 1875 835

Посочените цени са пакетни, в евро.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София-Невшехир-София
 • Чекиран багаж 20 кг. + 4 кг. ръчен (без куфарчета - само малки раници и чанти)
 • 3 нощувки на съответната база изхранване в предварително избран от Вас хотел
 • Трансфери
 • Медицинска застраховка асистънс 10 000 евро с покритие КОВИД19
 • Екскурзоводи на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Всички екскурзии по програмата
 • Входни такси
 • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ
 • Бакшиши и разходи от личен характер
 • Горивна такса - дължима 21 дни преди отпътуването (Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/).

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични условия за полет. Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 • Първи ден - целодневна екскурзия с включен обяд (без напитки) - 25 евро за възрастен и 12.5 евро за дете
 • Втори ден - целодневна екскурзия с включен обяд (без напитки) - 27 евро за възрастен и 13.5 евро за дете
 • Трети ден - целодневна екскурзия с включен обяд (без напитки) - 27 евро за възрастен и 13.50 евро за дете
 • Традициона турска вечер (без храна, но с напитки без лимит) - 25 евро за възрастен и 12.50 евро за дете
 • Танц на дервиши - 15 евро за възрастен и 7 евро за дете
 • Semah - представление - 15 евро за възрастен и 7 евро за дете
 • БАЛОН - приблизително 110 евро (цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик. При записан и депозиран тур цената не се променя.) - деца до 10 год не се допускат на тази екскурзия.

УСЛОВИЯ

Полетни детайли:
FB5015 30.4.2021 SOF 07:00 8:40 NAV A319
FB5016 3.5.2021 NAV 14:30 16:20 SOF A319

Авансово плащане в размер на 10% от сумата при записване до 28.02.2021 год. Доплащане - до 14 дни преди датата на отпътуване.
COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните подлежат на препотвърждение при наближаване периода на пътуване.
Срок за уведомление за несъбран минимум - до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация, техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора, като на клиента се предлага алтернативен вариант за осъществяване на пътуването.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия
пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК. Туроператора е посредник за улесняване услугата на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
Срокове за анулации и неустойки валидни по време на ИЕО (извънредна епидемиологична обстановка):
В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19, като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация, Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 (четиринадесет) работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните.
Клиентите са напълно уведомени и наясно, че резервират пътуване, което е по време на на ИЕО (извънредна епидемиологична обстановка) като в този период може да има промени условията за пътуване и изискване за тесове съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 15 (петнадесет) календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите.
Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това.
При отказ по лични причини или други, които са извън описаните се следват клаузите описани в основния договор.
В случай, че Клиента прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени
от съответната авиокомпания.
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
Три имена на латиница по международен паспорт.
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
Номер на паспорт и дата на валидност.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

РЕЗЕРВИРАЙ

Сподели с приятели: