Почивка в Римини през есента

ПРОГРАМА

Първи ден
Отпътуване за Италия с директен чартърен полет на Wizz Air до летище Болоня. Кацане на летището в Болоня. Трансфер до хотела - около 90 км.. Настаняване. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.
Втори ден
Закуска. Свободно време или екскурзия в Римини (включена в цената) - полудневна пешеходна екскурзия. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Трети ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия "Сирената на Адриатика - Венеция" с включена безплатна демонстрация на изработка на предмети от т.нар. муранско стъкло. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Сан Марино - полудневна екскурзия с дегустация на типични продукти местно производство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия "Града на Медичите - Флоренция". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Шести ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Градара - полудневна екскурзия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Седми ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия до Равена. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Осми ден
Закуска. Напускане на хотела. Полудневна екскурзия до Болоня, включена в цената. Свободно време.
Трансфер към летището за директен полет Болоня - София.

ЦЕНИ И ДАТИ

ПОЧИВКА В РИМИНИ, ИТАЛИЯ 2021 ГОДИНА - промоционална оферта, валидна до изчерпване на местата

Период/ Настаняване, НВ+ На човек в двойна стая Единична стая Трети и четвърти възрастен в двойна стая Първо и второ дете 2-11.99 год.
30.08-06.09 1234 1336 1190 940
06-13.09 1096 1287 998 744
13-20.09 986 1087 868 744
20-27.09 986 1087 868 744
27.09-04.10 986 1087 868 744
04-11.10 986 1087 868 744

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Посочените цени са в лева, на човек, за пакет и включват:

 • Самолетен билет до Болоня, с директен полет на Wiiz Air с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък ръчен багаж с размери 40х30х20см
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Полудневна пешеходна екскурзия в Римини
 • Полудневна екскурзия в Болоня
 • 7 нощувки на база закуски и вечери с включени вино и вода по време на вечерите
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
 • Представител на туроператора с български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България - 50 лева за възрастни и деца над 5.99 год. (ако е нужен).
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България - 50 лева за възрастни и деца над 5.99 год. или антигенен тест на лаборатория Рамус - 25 лева за възрастни и деца над 5.99 год. (ако е нужен).
 • Полудневна екскурзия до Сан Марино, с включена дегустация - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11.99 год.
 • Полудневна екскурзия до Равена - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11.99 год.
 • Полудневна екскурзия до Градара - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11.99 год.
 • Целодневна екскурзия до Флоренция - 135 лева за възрастен и 70 лева за дете до 11.99 год.
 • Целодневна екскурзия до Венеция, с включен билет за корабчето - 145 лева за възрастен и 75 лева за дете до 11.99 год.
 • Пакет 3 екскурзии (Сан Марино, Венеция, Флоренция) - 310 лева за възрастен и 155 лева за дете до 11.99 год.
 • Пакет 4 екскурзии (Сан Марино, Венеция, Флоренция, Равена) - 330 лева за възрастен и 210 лева за дете до 11.99 год.
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията, посещавани по желание.
 • Чадъри и шезлонги на плажа - около 10 евро на човек.
 • Градска такса - около 1 евро на човек на ден.
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара)

УСЛОВИЯ

Полетна информация (подлежи на препотвърждение):
Превозвач:  Wizz air
София Болоня 14:00 14:55 ч. (местно време)
Болоня София 21:45 00:35 ч. (местно време)
Депозит при резервация - 50 лева и доплащане 20 дни преди тръгване.
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни.
50% отстъпка за PCR тестове на лаборатория Рамус (когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването).
При установяване на covid-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България.
Условия за потвърждаване и анулиране:
20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.
Минимален брой туристи: 20 човека.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за Италия, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 год., които не пътуват с двамата родители - нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие).
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Италия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Римини (включена в цената):
Пешеходна разходка в историческия център на Римини. Разглеждане на Арката на Октавиан Август, Старата часовникова кула, катедралната църква "Малатеста", изграденa в средата на 15 в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста, площад "Тре Мартири" - място за романтични срещи, стария рибен пазар, Мостът на Тиберий и уличката на Фелини. Цената включва - екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. Цената не включва - разходи от личен характер.
Болоня (включена в цената):
Пешеходна разходка - Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун - най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре - мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради - смятаната за шедьовър катедрала "Сан Петронио" и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града. Цената включва - екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. Цената не включва - разходи от личен характер.
Замъкът "Градара" - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете 2-11.99 год.:
Града - фантастичен средновековен замък. Цената включва - транспорт, екскурзовод на български език, входни такси. Цената не включва - разходи от личен характер.
Равена - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете 2-11.99 год.:
Пешеходна разходка в центъра на Равена и разглеждане на Базиликата Св. Аполинар - украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в., Баптистерията на Арий, базиликата "Св. Дух", базиликата "Сан Витале" прочута с уникалните си византийски мозайки. Общ вход за 5-те обекта (Базилика Св. Аполинер Нови, Епископският Музей, Ортодоксална Баптистерия, Базиликата Св. Виталий и Мавзолея на Гала Плачидия) - 9.50 евро. Цената включва - транспорт, екскурзоводско обслужване. Цената не включва - разходи от личен характер.
Сан Марино - 60 лева за възрастен и 30 лева за дете 2-11.99 год.:
Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на площад "Либерта", където се издига и статуята на свободата, Правителственият дворец - реставриран от архитекта Гае Ауленти и смятан за една от най-красивите сгради в света, Крепостните стени с трите кули - символ на Републиката - най-старата - Гайта от ХІ в., най-високата - Честа от ХІІІ в., и третата - Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения. Цената включва - екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. Цената не включва - разходи от личен характер.
Венеция - 145 лева за възрастен и 75 лева за дете 2-11.99 год.:
"Кралицата на Адриатика" - Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на площад "Сан Марко", наричан от Наполеон "най-елегантният салон на Европа", едноименната базилика "Сан Марко", Камбанарията, Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветени колони, Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите (откъде се смята, че идва и името на самия мост), моста "Риалто", който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854 г. и построяването на моста "Академия". Цената включва - двупосочен билет за корабче от Тронкето, екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. Цената не включва - разходи от личен характер.
Флоренция - 135 лева за възрастен и 70 лева за дете 2-11.99 год.:
Църквата "Санта Кроче" - наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти, квартала на Данте Алегиери и неговата къща, четвъртата по големина катедрала в света "Санта Мария дел Фиоре" с Куполът на Брунелески и Кулата на Джото, баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая", площад "Синьория" с "Палацо Векио" и Лоджа деи Ланци - музей на скулптурите под открито небе. Цената включва - екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. Цената не включва - разходи от личен характер.

РЕЗЕРВИРАЙ

Сподели с приятели: